Allemansrätt och rent svineri!

Som alla hästägare nog säkert gjort så har man någon gång stött på sura och bittra husägare som klagar på att man skrittar förbi på vägen. Det ska klagas på att hästarna skiter, det ska klagas på att hästarna går mitt ivägen och att vi ryttare ej visar hänsyn mm. För det första (nu pratar jag för mig själv) så stannar jag alltid och puttar ner bajset i diken, för det andra så visar jag alltid hänsyn till traffikanter om de visar hänsyn jämt emot mig dvs att sakta ner håll hålla låg fart. Men måttet börjar bli rågat nu.

Siljekvarnsvägen är en relativt ny gata strax nedanför stallet. tomterna såldes ganska snabbt och nya familjer byggde egna hus. Stallet där jag har Ben har varit där så länge som jag kan minnas och vi har alltid ridit på grusvägarna nedanför väg 86. Men i och med dessa nybyggda villor så medförde det även småbarnsfamiljer som inte vet vett och regler. Dem låter sina barn springa mitt ivägen så att de skrämmer hästarna - och när man ber snällt att dem får akta sig och inte skrika så mycket så man kan skritta förbi så får man bara föräldras arga kommentarer tillbaka. Dem som valt att bygga hus just här borde kanske ha gjort bättre research om området att här ligger ca 7 olika stall + EN RIDSKOLA! det kommer ridas mycket på vägarna där.

Det senaste är att de funderar på att ansöka om ridförbud på vägen av kommunen. Men det är något vi alla bara kan skratta åt då det aldrig kommer gå igenom. Men om man nu ska dra det så pass långt så kanske vi borde dra upp det faktum att dem har kört skoter på åkrarna nedanför. Åkrar som ägs utav våran stallägare. enligt SVENSK LAG så får du ej köra skoter på allmänna vägar eller åkrar. Det är skoter leder som gäller - redan där är det ett regel brott och skoter spåren finns fortfarande kvar!
Detta är bara början.
Fortsättning följer ....